0 In The most beloved recipes/ Collections/ recipes/ gluten free

Collection base mixes without gluten!



This collection of basic mixes without gluten is an ideal guide for anyone who is taking the first steps into the world of gluten sena. From sweet to savory!

You have just received a diagnosis of celiac disease? Are you a beginner and the world of gluten free overwhelm you? Do not panic! Make your first steps into the world without gluten can be frustrating and difficult: many different flours on the market, new textures, new need for hydration of the dough can be confusing.



I want to reassure you: It's just a matter of habit, patience and… of fantasia!

With this small collection of recipes without gluten, I hope to be able to walk at your side in this journey that no other € ™ will be complicated, but it could also become € ™ s opportunity to discover new flavors and to learn how to… put hands-on!

Here is a collection (continuously updated!) of basic dough without gluten, versatile and easy to handle even for those who is not yet accustomed to the mixes textures gluten free, both sweet and savory.

Do not forget to send photos of your creations to my pagina Facebook or to tag me in a story about Instagram to show the results you've achieved!

let's begin!

Pane, pizza and focaccia

Impasto con Mix B Schar

Un impasto versatile, leggero e facilmente lavorabile. Ideal to make sandwiches, pizzette e focacce morbide molto gradite ai bambini. Perfetto anche per sperimentare in cucina insieme ai piccoli celiaci.
Keep it going

Pan carré

Per toast, sandwich o fette biscottate. O semplicemente da gustare con un podi marmellata!
Keep it going

Pan bauletto

Per colazione o per realizzare morbidi e gustosi panini. Una ricetta base versatile e assolutamente imperdibile! Se invece preferisci i sapori rustici, prova anche quello ai cereali!
Keep it going

Cakes, creme e altri dolci

Crepes

Marmellata o crema di nocciole? Non c’è un unico modo giusto per gustare questo classico della pasticceria!
Keep it going

Meringhe

I classici dolcetti da realizzare con zucchero e albume d’uovo. Tutti i segreti per renderle perfette!
Keep it going

Crostata morbida

Ideale da farcire con crema di nocciole o con un frosting al philadelphia per festeggiare un’occasione speciale. Una base morbida e incredibilmente versatile.
Keep it going

Chiffon cake

Un dolce tipico degli Stati Uniti, un ciambellone sofficissimo ma senza glutine! La chiffon cake senza glutine è un dolce dalla semplicità disarmante, eppure sofficissimo, profumato e semplicemente buonissimo!
Keep it going

Impasti vari e sfizi salati

Pasta sfoglia

Per realizzare rustici dolci o salati, strudel, vol au vent, pizze rustiche e chi più ne ha, più ne metta. Facilissima, senza pieghe!
Keep it going

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.